Bezienswaardigheden Schoorl en omgeving

Schoorl en omgeving staat bekend om het bos- en duingebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar er is nog meer te doen. We hebben een aantal leuke bezienswaardigheden in Schoorl en omgeving op een rijtje gezet.

De korenmolen van Schoorl

In Schoorl staat de korenmolen Kijkduin. Deze molen is in 1772 gebouwd. Het is erg leuk om hier een kijkje te nemen. Je kunt zien hoe de molen werkt en de molenaars vinden het erg leuk om hierover te vertellen. Ook kun je hier bloem, meel, havermout en gist kopen. De molen is elke zaterdag geopend van 10:00 to 17:00 uur.

Het Klimduin

Het Klimduin ligt in het centrum van Schoorl. Dit 51 meter hoge zandduin is met name in trek bij kinderen. Je kunt hier omhoog lopen en zo hard als je kunt weer naar beneden rennen. Kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken. Onder aan het Klimduin zijn een aantal restaurants waar je met uitzicht op het Klimduin wat kunt eten en drinken.

Het bezoekerscentrum De Schoorlse Duinen

Het bezoekerscentrum De Schoorlse Duinen is zeker een bezoekje waard. Er wordt hier op een interactieve manier informatie gegeven over de omgeving. Daarnaast is er een leuke natuurwinkel en kun je hier wat eten en drinken.

Ruïnekerk Bergen

In het Centrum van Bergen staat de Ruïnekerk. Een 15e-eeuwse kerk welke tijdens de tachtigjarige oorlog afbranden. De ruïne werd deels herbouwd en is nu een rijksmonument. Elke zaterdag is er rondom de kerk een gezellige markt met heerlijke etenswaren.

Alkmaar de oude stad

Alkmaar is niet ver weg van Schoorl en goed bereikbaar per fiets, auto of bus. In het centrum van Alkmaar vind je De Waag. Hier vindt je het Kaasmuseum en in de lente en zomermaanden elke vrijdag de Kaasmarkt. Vanaf de Waag loop je direct het oude centrum in. Een gezellig deel met kleine straatjes en leuke winkeltjes. Bekijk deze route door de oude stad.

← Terug naar omgeving