Schoorl voor kinderen

Schoorl is een paradijs voor kinderen die van buitenspelen houden. Ben je benieuwd wat er te doen is in de omgeving? We hebben een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Kompasloop

Wil je op een leuke en leerzame manier met je kinderen het duingebied ontdekken? Dit kan met een Kompasloop. Deze kompasloop is door ons uitgezet en verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum Schoorlse duinen. Met behulp van een kompas zoek je je weg door de duinen. Onderweg maak je vragen uit het vragenboekje. De tocht duur ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen. De kompasloop is online te boeken of ga langs bij het bezoekerscentrum.

Blotevoetenpad

Het gebied rondom het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen is een groot speelparadijs. Kinderen kunnen hier heerlijk in het zand spelen, er is een waterpomp en een blotevoetenpad. Het blotevoetenpad vind je rechts van het bezoekerscentrum tegen de parkeerplaats aan.

Klimduin

Het Klimduin ligt in het centrum van Schoorl. Dit 51 meter hoge zandduin is met name in trek bij kinderen. Je kunt hier omhoog lopen en zo hard als je kunt weer naar beneden rennen. Kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken. Onder aan het Klimduin zijn een aantal restaurants waar je met uitzicht op het Klimduin wat kunt eten en drinken.

Kabouterroute

De kabouterroute is een wandeling van 1km en start bij het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. Je kunt hier op eigen gelegenheid rondwandelen en kabouters zoeken of je kun bij het bezoekerscentrum een kabouterpakket kopen. Hierin zit een puntmuts, kabouteropdrachten en een luistertour.

Kickbike steppen

Voor families met kinderen vanaf 12 jaar is kickbike steppen door de duinen een leuke activiteit. Step de berg op en zoef naar beneden. Je krijgt een plattegrond mee en een slot. Zo kun je onderweg nog even stoppen en ergens wat drinken. Een kickbike step huren kan via deze pagina.

Piratenschip Camperduin

In Camperduin aan de rand van de Lagune vind je een houten speel schip waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Een dagje strand met kinderen is natuurlijk altijd een goed idee!

← Terug naar omgeving