Wandelen en fietsen in Schoorl

In de Schoorlse duinen kun je eindeloos wandelen en fietsen. Vanuit onze vakantiebungalow loop je direct het Schoorlse bos- en duingebied in. In de bungalow liggen een aantal plattegrondjes klaar met wandel en fietsroutes. De meeste routes beginnen bij het bezoekerscentrum de Schoorlse duinen.

Heideroute

Ben je in juli en augustus in Schoorl, dan is deze route zeker de moeite waard. De route brengt je langs de uitgestrekte heide velden. Omdat de heide in juli en augustus in bloei staat is dit de perfecte tijd om op ontdekking te gaan. De uitgestrekte heide velden kleuren paars en geven een heerlijke geur. De route is ongeveer 11 kilometer en begint bij het bezoekerscentrum. Bekijk de route hier.

Bloemenvelden

De bloemenvelden zijn eind april op zijn mooist. Vanaf onze vakantiebungalow fiets je gemakkelijk naar Sint Maarten vlotbrug en richting Petten. Hier vind je prachtige velden vol tulpen. Je kunt ook richting Egmond daar vind je ook tal van bloemenvelden.

Schoorl aan zee

Schoorl aan zee is een van de weinige stranden in Nederland welke alleen lopend of met de fiets bereikbaar is. De Schoorlse zee weg kronkelt door de duinen naar het strand. Een mooie fiets of kickbike step tocht van ongeveer 5 kilometer. Ga je liever te voet? Er lopen tal van wandelpaden richting het strand.

Hondsbossche Zeewering

Een mooie fietstocht is naar Petten. Fiets door de duinen of door de uitgestrekte polder. Het leukste is wanneer je er een rondje van maakt. In de polder fiets je langs de slootjes, molens en de weilanden vol koeien en schapen. Het is er heerlijk rustig. Terug kun je via de Hondsbossche Zeewering waar je op de dijk fiets met aan de ene kant uitzicht op de weilanden en aan de andere kant het duin en de zee. Bekijk deze route om een idee te krijgen.

Op de fiets naar Bergen aan Zee

Via het Schoorlse duingebied kun je helemaal naar Bergen aan Zee fietsen. Een mooie fietsroute van z’n 10 kilometer. Je fiets door het bos en langs de uitgestrekte duinen. Op de terugweg kun je via het centrum van Bergen fietsen. Vanaf daar kun je kiezen of je terug door de duinen en het bos fietst of via de polder. In het huisje liggen meerder routes het duingebied en de polder met de bollenvelden doorkruizen. Plan je route met een fietsrouteplanner.

Voor het huren van een (elektrische) fiets, tandem, kinderfiets of bakfiets, maar ook voor onderhoud en attributen kun je terecht bij fietsenwinkel Raat in het centrum van Schoorl. fietsenverhuurschoorl.nl

Sensatie op de mountainbike

Vlak bij het huisje loopt een mountainbikeparcours. Dit is misschien wel de mooiste in Nederland. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen. In het centrum van Schoorl zijn meerdere mountainbike verhuurders. Houd je meer van de racefiets dan is het fietspad langs-/over de oude Hondsbossche-zeewering een aanrader. Deze loopt helemaal tot Den-Helder en is zeer in trek bij deze doelgroep.

← Terug naar omgeving